امروزه استفاده از بهترین دستگاه لیزر موهای زائد از استقبال بی نظیری برخوردار است و برای از بین بردن موهای زائد، طرفداران زیادی وجود دارد. قطعاً برای افراد جامعه که هر کدام دارای مشغله های متفاوتی هستند و بهداشت فردی اهمیت بالایی پیدا کرده است، خلاصی از موهای زائد در اولویت بسیاری از افراد جامعه قرار می گیرد.
قطعاً همانطور که این امر بسیار مهم جلوه می کند، استفاده از دستگاه هایی که کیفیت بالایی دارد، یعنی هم جوابدهی سریع و هم قیمت مناسبی داشته باشد اهمیتی دو چندان دارد.
در نتیجه خرید بهترین دستگاه لیزر موهای زائد که این دو عامل مهم را برای مراجعین مرتفع کند باعث استقبال آنها بوده و رضایتمندی را برای شما و مراجعینتان در بر خواهد داشت. و این امر باعث تبلیغات دهان به دهان و رونق کسب و کارتان می شود.
ما در این مقاله به تفصیل به معرفی انواع دستگاه لیزر موهای زائد، مکانیسم عمل آنها، کارایی و جوابدهی آنها و در آخر معرفی بهترین دستگاه لیزر موهای زائد برای جامعه خودمان می پردازیم.
دستگاه های لیزر موهای زائد را می توان به چندین روش طبقه بندی کرد. این لیزرها را می توان از نظر تماسی و غیرتماسی بودن مورد بررسی قرار داد. از نظر طول موج های ساطع شده از لیزر بار ، آنها را طبقه بندی نمود و یا از طریق کولینگ آنها را مورد بررسی قرار داد.
در ابتدا دستگاه های لیزر تماسی و غیرتماسی را مورد نقد و بررسی و مقایسه قرار می دهیم .
بررسی و دسته بندی بر اساس تماسی و غیرتماسی بودن لیزرها :
همانطور که از اسم آنها پیداست دستگاه های لیزر را می توان به دو بخش تماسی و غیرتماسی تقسیم بندی کرد. قطعاً نمی توان به طور قطع گفت که یکی بر دیگری اولویت داشته و یا کارآمدتر یا بهتر خواهد بود ولی با معرفی هر کدام آنها انتخاب و اختیار را به خودتان واگذار می کنیم تا بهترین آنها را برای جامعه هدف خود انتخاب کنید.
دستگاه های غیر تماسی:
دستگاه های غیرتماسی همانطور که از اسم آنها مشخص است با پوست مراجعین تماسی نداشته و با فاصله از پوست قرار می گیرد و شات می زند . این دستگاه ها اکثراً دارای سری قابل تعویض و اختصاصی برای هر مراجعه کننده می باشد. و از نظر بهداشتی برای افرادی که حساسیت های مخصوص به خود را دارند، کارآمدتر است.
این دستگاه ها دارای طول موج ۷۵۵ نانومتر است که لیزری جامد و غیرتماسی می باشد یعنی دستگاه لیزر با استفاده از یک فلش لامپ به ماده الکساندرایت نور می دهد که با جذب این نور انرژی خود را به الکساندرایت منتقل می کند سپس ماده الکساندرایت این انرژی را در قالب یک نور لیزر با طول موج ۷۵۵ نانومتر ارسال می کند و این طول موج به داخل پوست مراجعه کننده نفوذ کرده و باعث از بین رفتن فولیکول موهای زائد می شود این دستگاه بدون آسیب رساندن به پوست و فقط با هدف قرار دادن فولیکول مو ها باعث از بین رفتن آنها می شود این دستگاه قابلیت تنظیم انرژی و فرکانس پالس ها را داراست که باعث افزایش کیفیت و دقت درمان و کاهش عوارض پس از درمان خواهد شد.
متاسفانه این گونه دستگاه ها برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرند که پوستی سفید و موهای بور را دارا می باشند و برای افرادی که دارای پوست سبزه و یا تیره تر می باشند مورد استفاده قرار نمی گیرد چون باعث سوختگی و یا آسیب در پوست آنها خواهد شد و جوابدهی مد نظر را ایجاد نخواهد کرد.
دستگاه های تماسی:
دستگاه های تماسی به دستگاه های اطلاق می شود که به طور کامل با پوست مراجعه کننده تماس دارند و باید کاملاً چسبیده به پوست شات زده شود. این دستگاه ها را به اصطلاح دستگاه های رولی نیز می نامند. این نوع از دستگاه ها دارای سریع اختصاصی برای هر مراجعه کننده نمی باشند ولی هندپیس دستگاه با استفاده از سلفون و یا پوشش پلاستیکی بهداشتی و قابل تعویض پوشانده شده و برای هر مراجعه کننده این پوشش پلاستیکی تعویض شده و هندپیس دستگاه با ماده ضدعفونی کننده پزشکی که دارای الکل های بالای ۷۰ درصد می باشد و باعث از بین رفتن هرگونه ویروس، آلودگی و قارچ می شود، ضدعفونی می شوند . برای کار با این دستگاه پوست بدن با ژل های سونوگرافی که قالب ماده تشکیل دهنده آن آب می باشد پوشانده می شود. که هم باعث روان کنندگی و هم باعث خنکی سطح پوست شده و هم به دلیل رسانا بودن آن باعث انتقال بهتر امواج به داخل پوست می شوند. این مدل از دستگاه ها دارای طول موج های مختلفی می باشند. طول موج ۸۱۰ نانومتر که مخصوص دستگاه های لیزر دایود می باشد، طول موج ۱۰۶۴ نانومتر که مربوط به دستگاه های اندیگ می باشند و طول موج 755 نانومتر که مخصوص لیزر های الکساندرایت می باشد و دستگاه های با طول موج های مختلط که به تفسیر راجع به هر کدام از این موارد در بخش مربوط به خود صحبت خواهیم کرد. ولی معروف ترین این دستگاه ها دایود می باشد که دارای طول موج ۸۱۰ نانومتر بوده و کارکرد این دستگاه بر مبنای نور می باشد. یعنی با تابیدن نوری قرمز با طول موج ۸۱۰ نانومتر که نوری مرئی می باشد باعث ایجاد حرارت در بخش ساقه مو شده و این حرارت به بخش ریشه یا فولیکول مو منتقل می شود و باعث از بین رفتن آن می شود. این نوع از لیزر نفوذ پذیری بیشتری نسبت به الکساندرایت دارد و در نتیجه عوارض کمتری را در درم پوست ایجاد می کند این نوع لیزر برای پوست هایی که رنگ متوسط و آسیایی دارند مورد توجه بیشتری قرار می گیرد و جوابدهی بالاتری را ایجاد می کند و از مزایای دیگر آن، این را می توان گفت که دارای سوختگی های کمتر نسبت به دستگاه الکساندرایت می باشد چون همانطور که گفتیم دارای عمق نفوذ بیشتری می باشد و این باعث می شود در قسمت درم پوست حرارت و سوختگی کمتری ایجاد شود.
بررسی و دسته بندی بر اساس طول موج های ساطع شده از لیزربار :
اگر بخواهیم بهترین دستگاه لیزر موهای زائد را از نظر طول موج ساطع کننده مورد بررسی قرار دهیم باید آنها را به سه دسته الکساندرایت ، دایود و اندیگ طبقه بندی نماییم .
طول موج الکساندرایت:
در رابطه با دستگاه های الکساندرات که به تفصیل صحبت کردیم و گفتیم که جزو دستگاه های لیزر جامد می باشند و با تاباندن نور فلش لامپ به ماده الکساندرایت باعث ساطع شدن طول موج ۷۵۵ نانومتر می شوند که با نفوذ در پوست، به فولیکول مو می رسد و باعث از بین رفتن فولیکول شده و رشد مو را از بین می برد.
طول موج دایود:
اطلاعات مربوط به دستگاه ها با طول موج دایود را نیز بررسی کردیم که با تاباندن نور قرمز در محدوده مرئی با طول موج ۸۱۰ نانومتر باعث ایجاد گرما و حرارت در ساقه مو شده و این حرارت را به فولیکول مو منتقل می کنند و باعث از بین رفتن فولیکول مو می شوند. که باز هم باعث توقف رشد مو شده و موهای زائد از بین خواهند رفت. و همچنین گفتیم که این نوع از لیزرها دارای عمق نفوذ بیشتری نسبت به لیزر الکساندرایت می باشند.
طول موج اندیگ:
سومین نوع لیزرها که طول موج متفاوتی نسبت به دو نوع قبلی دارند اندیگ می باشد. این دستگاه ها نیز مانند دستگاه الکساندرایت نوعی لیزر جامد می باشد. یعنی با تاباندن نور فلش لامپ به آلیاژی که در درون لیزر بار این دستگاه وجود دارد طول موجی نزدیک به مادون قرمز با طول موج ۱۰۶۴ نانومتر برای لیزر کردن موهای زائد (البته با طول موج long pals که برای hair مورد استفاده قرار می گیرد) و ۵۳۲ برای درمان ضایعات پوستی ساطع می کند. این نوع از دستگاه لیزر برای افرادی با پوست تیره و یا افرادی که با آفتاب گرفتن و سولاریوم باعث تیرگی مصنوعی در پوست خود شده اند مناسب می باشد و بدون سوختگی می توانند لیزر را انجام دهند. این افراد با زدن لوسیونی که دارای کربن می باشد باعث جذب طول موج های ساطع شده می شوند. این نوع لیزر ملانین موجود در ساقه مو را نادیده گرفته و مستقیماً به فولیکول مو حمله می کند و آن را از بین می برد.
لوسیون مورد استفاده در این دستگاه به داخل فولیکول مو نفوذ می کند و باعث جذب بیشتر و بهتر طول موج های اندیگ می شود. البته لازم به ذکر است که این دستگاه ها نسبت به موارد گفته شده ممکن است ناراحتی بیشتری ایجاد کنند زیرا عمیق ترین نفوذ را در پوست ایجاد می کنند.
سه طول موج:
چهارمین نوع لیزرها که شاید کارآمدترین و بهترین آنها باشند که بازه بسیار زیادی را از نظر رنگ پوست و نوع موهای زائد پوشش می دهند دستگاه های مختلط می باشند. شاید برای شما هم سوال باشد که این دستگاه ها چه کاربردی دارند و چگونه کار می کنند.
همانطور که از اسم آنها پیداست این دستگاه ها طول موج های مختلفی را ساطع می کنند و به دلیل وجود آلیاژهای خاص در لیزربار آنها می توانند همزمان چهار طول موج ۷۵۵ نانومتر، ۸۱۰ نانومتر، ۱۰۶۴ نانومتر و ۹۴۰ نانومتر را ساطع کنند. همانطور که قطعاً به ذهن شما هم رسیده است این دستگاه ها شاید بهترین دستگاه های موجود در بازار ایران باشند. چون تمامی طول موج هایی را که برای انواع مختلف پوست لازم می باشد را ساطع می کنند و این برای بازار هدف ما، که شاید مراجعینی با رنگ پوست و یا نوع موهای مختلفی باشند کارآمدتر می باشد و دیگر نیاز نباشد که با پرداخت هزینه های گزاف و یا با اشغال محیطی بزرگ تمامی این دستگاه ها را خریداری کنیم.
با پیشرفت علم و تولید آلیاژی ارزشمند می توان تمامی این طول موج ها را با تنظیماتی آسان و کاربردی مورد استفاده قرار داد. از خصوصیات برجسته دیگری که در این دستگاه ها می توان نام برد ساطع شدن طول موج ۹۴۰ نانومتری می باشد که باعث روشن کنندگی و از بین بردن تیرگی های پوست می باشد که قطعاً بسیار کاربردی بوده و با استقبال زیادی روبرو می باشد. دستگاه لیزر آیس نیتروپلاس که در شرکت هیوا مدیکال عرضه می شود جز این گروه بوده و کارایی بالایی را در بازار ایران دارا می باشد که می توانید با نگاهی عمیق تر به این دستگاه در بخش سبد کالای شرکت هیوا مدیکال به مقایسه آن با سایر دستگاه های حال حاضر بازار بپردازید و یا با تماس با کارشناسان خبره و صبور ما از سایر امکانات این دستگاه کاربردی و به روز مطلع شوید.
بررسی و دسته بندی بر اساس کولینگ دستگاه :
سیستم کولینگ یا خنک کننده دستگاه از ملزومات و یکی از پر اهمیت ترین سیستم ها در دستگاه های لیزر می باشد. زیرا تمامی دستگاه های لیزر با ساطع کردن طول موج های مختلف در داخل پوست باعث ایجاد حرارت در درم پوست شده و با این روش باعث از بین بردن فولیکول مو می شوند. پس اگر از سیستمی قوی و با کیفیت برای خنک کنندگی سطح پوست استفاده نشود باعث سوختگی، درد و احساس نارضایتی در مراجعه کننده می شود.
شما می توانید با انتخاب کولینگ مناسب برای دستگاه خود باعث کاهش درد، کاهش تورم، کاهش التهاب، جلوگیری از سوختگی، عدم ایجاد احساس سوزش و عدم قرمزی پوست در مراجعین خود شوید. پس در این بخش از مقاله به نقد و بررسی کولینگ های رایج در دستگاه های لیزر می پردازیم.
سیستم های خنک کننده یا کولینگ ها انواع مختلفی دارند اما کولینگ های کاربردی در فیلد زیبایی و لیزر دو نوع می باشد:
۱) آیس کولینگ (contact)
آیس کولینگ ها دمایی بین ۲۷- تا ۱۰+ درجه را تولید می کنند و جز متداول ترین و از طرفی ارزان ترین نوع خنک کننده ها هستند.
ولی لازم به ذکر است که ارزان بودن این سیستم مبنی بر بی کیفیتی آن نمی باشد بلکه بسیار کارآمد بوده و با استقبال زیادی روبرو می باشد. این نوع کولینگ ها بیشتر در دستگاه های دایود و مختلط مورد استفاده قرار می گیرند و بعضاً بعضی از دستگاه های لیزر الکساندرایت هم از این نوع تکنولوژی استفاده می کنند.
البته میزان کاهش سوختگی در این نوع کولینگ از بقیه انواع، بیشتر است چرا که به طور مستقیم با پوست در تماس هستند. و درد و سوختگی را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. استفاده از ژل بی رنگ سونوگرافی برای این سیستم خنک کننده ضروری می باشد زیرا ژل های رنگی ممکن است به دلیل رنگدانه داشتن باعث سوختگی بر سطح پوست شوند.
۲) ایرکولینگ (non-contact)
ایرکولینگ نوع دیگری از خنک کننده های رایج در این نوع صنعت می باشد که با تولید دمای ۹- درجه سانتیگراد باعث ایجاد حس خنکی در سطح پوست می شود. این سیستم خنک کننده نسبت به آیس کولینگ از قیمت بالاتری برخوردار است و مکانیسم متفاوتی دارد و با دمیدن باد خنک از طریق شلنگ جانبی (کرایو کولینگ) متصل به سری دستگاه باعث ایجاد حس خنکی در سطح پوست می شود. این نوع کولینگ ها بیشتر در دستگاه های الکساندرایت مورد استفاده قرار می گیرند و در بعضی از لیزرهای دایود نیز دیده شده که استفاده شدند.
اگر به صورت ساده و قابل لمس بخواهیم این دو نوع کولینگ را با هم مقایسه کنیم می توان گفت ایرکولینگ مانند یک کولر گازی باد خنک را روی سطح پوست می دمد و باعث خنکی پوست می شود. ولی آیس کولینگ مانند آن است که یک تکه یخ را روی پوست به صورت مداوم بغلطانید. در هر دو مورد احساس خنک بودنی در پوست ایجاد می شود که مورد نیاز آن دستگاه بوده و برای آن کاربردی تر است.
جمع بندی مطالب این مقاله :
در این مقاله به صورت کامل در رابطه با تمامی بهترین دستگاه لیزر موهای زائد موجود در بازار صحبت کردیم و تمامی آنها را در کفه قیاس قرار دادیم. مزایا و معایب هر کدام را برشمردیم و نحوه کارکرد عملی آنها را توضیح دادیم. حال نوبت آن رسیده که شما با نگاه مو شکافانه و بررسی دقیق و کامل جامعه هدف خود، بهترین و کاربردی ترین دستگاه را برای کلینیک زیبایی خود انتخاب نمایید و بالاترین کارایی را از آن دریافت کنید.
امیدواریم با این مقاله توانسته باشیم راه را برای شما سهل و هموار نموده و کمکی در راستای محقق شدن اهداف روشن شما برای سرمایه گذاری و خدمت رسانی به مراجعینتان کرده باشیم.
شرکت هیوا مدیکال | بهار 1403
www.hivamedical.ir
instagram: hivamedical.ir